RIDE Cup 2007 Podkonice

Pridané od admin, 10 September, 2007 – 22:53.

V sobotu 8. septembra sa v Podkoniciach odohralo Finále RIDE Cupu 2007. Pretekárska účasť bola, vzhľadom na celotýždňové mizerné počasie a „detail“, že sa kopec jedincov a ich strojov v priebehu

sezóny rozbilo, super – prišlo 157 pretekárov z rekordných šiestich krajín (SVK, CZE, POL, HUN, UKR, FRA).

Vďaka tomu, že predpoveď počasia našťastie vyšla (že piatkový celodenný dážď v sobotu úplne pominul), priebeh pretekov bol viac-menej bezproblémový. O trati písať nejdem, musí ju poznať už hádam každý. Je to jednoducho klasika, ktorá má svoj style a grády… A tie zacíti len ten, kto nezmäkne a dá si ju na svoje maximum.

 

RC sa jazdí na lepší čas z dvoch jázd, takže ako trať v priebehu dňa vysychala, druhá jazda sa vo väčšine prípadov stala rozhodujúcou. Zhrniem stručne výsledky: 
Youngsters: 1. Majtánik, 2. Miklo, 3. Štefánik.
Ženy: 1. Šišková, 2. Pialová, 3. Bošková.
Masters: 1. Môc, 2. Vrbovský, 3. Zemánek.
Hardtail: 1. Gagat, 2. Zlatoš, 3. Ivančík.
Sport: 1. Korytko, 2. Mackovič, 3. Kunášek.
Juniori: 1. Laktiš, 2. Kimmel, 3. Machýček.
Muži: 1. Javorník, 2. Hynčica, 3. Mikulenka.
Celé výsledky nájdete na “nóde 2161″ >>>

 

Keďže sa s Podkonickými pretekmi spája aj povestná afterparty a navyše keď tento rok bolo okolo toho dosť haló, musím ju aspoň trochu spomenúť. Jednoducho, party v náhradnej lokalite nebola nič zvláštne (aspoň teda do polnoci, kým som tam bol), ale nebola ani zlá. Dôležité bolo, že aspoň pár pretekárov to zobralo ako official party a zúčastnilo sa (chválim RIDE Warriors za hojnú účasť – potešili ste ma páni). Aj sme pozreli zo dve doteraz nevidené videjká, čím sme dosť znervózňovali všetkých nebikerov (lebo kým sa premietalo, tak sme kašľali na slečny, „doping“ či tanec, čumeli sme na action a kedy-tedy zahulákali, keď šiel niekto z nás – „prísediacich downhillerov“).

Ale opäť k veci: Podkonické preteky boli Finálovým kolom RIDE Cupu, ktorý sa išiel na súčet bodov z pretekov v Polomke (pokec), na Donovaloch (pokec) a v Podkoniciach. Finálové body boli zhruba o 30 percent vyššie ako v predošlých kolách, preto vo veľa prípadoch rázne zamiešali celkovým poradím. A to takto:
Youngsters: 1. Dujiček, 2. Bulík, 3. Meltzer.
Ženy: 1. Bošková, 2. Pialová, 3. Šišková.
Masters: 1. Zemánek, 2. Slivka, 3. Vičík.
Hardtail: 1. Zlatoš, 2. Musil, 3. Gagat.
Sport: 1. Korytko, 2. Kunášek, 3. Mackovič.
Juniori: 1. Laktiš, 2. Machýček, 3. Kimmel.
Muži: 1. Javorník, 2. Hynčica, 3. Mikulenka.
Celkové poradie RC07 nájdete tu >>>

RIDE Cup 2007 je teda za nami, patrilo by sa ho zhodnotiť… Keďže mi vôbec nie je trápne chváliť sa (realitou), tak napíšem, čo si myslím: Myslím si, že RC2007 bola zatiaľ najlepšia séria pretekov aké sme na Slovensku doteraz mali (a to po rôznych stránkach: či už pretekárskej účasti, tratí, organizácie, inovácií, …). No a to je asi tak všetko. Až by bola škoda v tom nepokračovať, však? No, je to asi tak, že sa v tom pokračovať tak priam nebude. Keď som si uvedomil, koľko energie, nervov a rôzneho iného to celé stálo, zistil som, že v tom jednoducho takýmto štýlom pokračovať nemôžem, pokiaľ nenájdem silného a solídneho partnera a aj viac morálnej podpory. Šiť takúto veľkú vec na kolene sa jednoducho nedá a menšie to robiť nechcem.

Tak „pap-pá“ a DOWNHILLU VZDAR!

Pišta

PS: Poďakovanie: 
NAJVIAC ĎAKUJEM MOJEJ RODINE (HLAVNE OCKOVI, MAMINKE) A FRAJERKE ZA NESKUTOČNÚ PODPORU!!!

Ďalej ďakujem pretekárom (spolu sa ich na RC zúčastnilo 408!), divákom, sponzorom. Ďakujem organizačnému teamu: Rado Tomko (soft – casomiera.sk), Sizan + Braňo, Ďuro Barla (speaking – bola to úplná premiéra, ale fakt veľká spokojnosť), Ďuro Kostúr, Majka Flašková, podkonickí vlekári, Žaneta + Janka + Kubo + Peter + Jano Očenášovci, Kika + Jano Vrlovci, šoféri vyvážajúci pretekárov, Jano Flaška + Rado Lupták + Miro Budaj (stavba prírodného Heliportera), Milan Pavlenda, Horská služba Veľká Fatra, Mišo Patráš, chlapci Barlovci, Erik Flaška, Ján Chaban, Peter Polóny + frajerka, Marek Flaška, Erik Turčan, Dano Slobodník, Vojto Bittner, Milan Kukučka, Forgáčovci, Miro Balko, DJ Shuffle, šoféri, dopravná polícia, ďalší pískači, všetci čo ubytovali pretekárov či inak pomohli, fotografi, atď.. Poradie neriešte, je náhodné. (A ak som práve Teba náhodou zabudol, neváhaj a hoď mi maila – dopíšeme…).

PS: Ako „starý pretekársky vlk“ vidím, že väčšina z novej generácie pretekárov jednoducho nemá tie správne maniére. A tak pociťujem potrebu nejako to zmeniť, resp. sa o to aspoň pokúsiť. Chýba mi taká „stará škola“ – keď sme ešte boli mladší a výkonní ;) a keď bytie pretekárom znamenalo okrem kopca prirodzeného nadšenia aj kopec sebadisciplíny a aj trošku rozmýšľania. Pre toto som sa rozhodol urobiť na www.downhill.sk nejaký seriál „Ako sa stať pretekárom“ alebo niečo podobné. Budem to písať pri čaji so slivovicou a medom za dlhých zimných večerov, takže to očakávajte niekedy medzi januárom a marcom.

PS: A aby som nezabudol – po sezóne opäť naštartujeme RIDE Rozhovory. Detaily dám out, keď to bude aktuálne.

PS: Foto od Mattoslava (ďalšie linky na foto, video, pokecy atď. doplním do prvého komentára):